- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Nr 869 z dnia 22 marca 2016 roku w sprawie określenia efektów kształcenia dla poziomów i profili kształcenia dla kierunków: dziedzictwo kulturowe i przyrodnicze, inżynieria informacji, inżynieria przetwórstwa żywności...
Uchwała Nr 869
Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 22 marca 2016 roku
w sprawie określenia efektów kształcenia dla poziomów i profili kształcenia dla kierunków: dziedzictwo kulturowe i przyrodnicze, inżynieria informacji, inżynieria przetwórstwa żywności, komunikacja międzykulturowa w Europie, lingwistyka w biznesie, logopedia, mechatronika
Na podstawie art. 11 ust. 1 i 3 ustawy z dnia 27 lipca 2005 roku - Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity: Dz. U. 2012. 572 ze zm.), § 14 ust. 1 pkt 4 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, w związku z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 2 listopada 2011 roku w sprawie Krajowych Ram Kwalifikacji dla Szkolnictwa Wyższego (Dz. U. Nr 253 poz. 1520), na wniosek rad wydziałów, Senackiej Komisji ds. Dydaktycznych, Senat uchwala, co następuje:
§ 1
1. Senat określa efekty kształcenia dla niżej wymienionych kierunków studiów dla poziomu i profilu kształcenia, stanowiące odpowiednio załączniki:
1) efekty kształcenia dla kierunku dziedzictwo kulturowe i przyrodnicze dla studiów drugiego stopnia z 4. semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 1,
2) efekty kształcenia dla kierunku inżynieria informacji dla studiów pierwszego stopnia
- inżynierskich z 7. semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego
– załącznik nr 2,
3) efekty kształcenia dla kierunku inżynieria przetwórstwa żywności dla studiów pierwszego stopnia
- inżynierskich z 7. semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego– załącznik nr 3.
4) efekty kształcenia dla kierunku komunikacja międzykulturowa w Europie dla studiów drugiego stopnia z 4. semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego
– załącznik nr 4.
5) efekty kształcenia dla kierunku lingwistyka w biznesie dla studiów pierwszego stopnia
- licencjackich z 6. semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego
– załącznik nr 5.
6) efekty kształcenia dla kierunku logopedia dla studiów drugiego stopnia z 4. semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 6,
7) efekty kształcenia dla kierunku mechatronika dla studiów drugiego stopnia z 3. semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 7.
2. Kształcenie na kierunkach, o których mowa w ust. 1, prowadzone jest na podstawie programów kształcenia, programów studiów, w tym planów studiów dostosowanych do efektów kształcenia określonych przez Senat odpowiednio dla poziomu i profilu kształcenia danego kierunku.
§ 2
Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.
Przewodniczący Senatu
Rektor
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Biuro Rektora | Wytworzył: prof. dr hab. Ryszard Górecki | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 21.03.2016 | Data publikacji: 25.03.2016 12:08 | Data aktualizacji: 04.05.2016 11:00 |
Liczba wyświetleń: 3269 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
Uchw869.docx | 135.96 KB |
Zal1Uchw869.docx | 31.89 KB |
Zal3Uchw869.docx | 29 KB |
Zal4Uchw869.docx | 31.03 KB |
Zal5Uchw869.docx | 29.23 KB |
Zal6Uchw869.docx | 28.66 KB |
Zal7Uchw869.docx | 41.61 KB |
Zal2Uchw869.docx | 29.34 KB |