- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Nr 178 z dnia 26 czerwca 2017 roku w sprawie wyrażenia zgody na wniesienie wkładu własnego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na realizację zadania projektu pod nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości”
UCHWAŁA Nr 178
Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 26 czerwca 2017 roku
w sprawie wyrażenia zgody na wniesienie wkładu własnego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na realizację zadania projektu pod nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości” współfinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury 2014-2020, Działanie 1.1. Nowoczesna infrastruktura badawcza publicznych jednostek naukowych
Działając na podstawie § 14 ust. 1 pkt 16 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, uchwala się, co następuje:
§ 1
1. Senat Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie wyraża zgodę na realizację projektu pod
nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości”.
nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości”.
2. Zadanie, o którym mowa w ust. 1 obejmuje działania przygotowawcze i inwestycyjne na Wydziale
Nauki o Żywności oraz na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej, w tym prace projektowe
i budowlane, zakup aparatury naukowej i wyposażenie laboratoriów, koszty zarządzania
i koordynowania projektu. Całkowity koszt przedsięwzięcia wynosi 63 000 000,00 złotych
(słownie: sześćdziesiąt trzy miliony złotych, 00/100), w tym wkład własny 19 463 414,64 zł
(słownie: dziewiętnaście milionów czterysta sześćdziesiąt trzy tysiące czterysta czternaście
złotych 64/100).
Nauki o Żywności oraz na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej, w tym prace projektowe
i budowlane, zakup aparatury naukowej i wyposażenie laboratoriów, koszty zarządzania
i koordynowania projektu. Całkowity koszt przedsięwzięcia wynosi 63 000 000,00 złotych
(słownie: sześćdziesiąt trzy miliony złotych, 00/100), w tym wkład własny 19 463 414,64 zł
(słownie: dziewiętnaście milionów czterysta sześćdziesiąt trzy tysiące czterysta czternaście
złotych 64/100).
§ 2
Realizację uchwały powierza się Rektorowi i Kanclerzowi.
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.
Przewodniczący Senatu
Rektor
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Biuro Rektora | Wytworzył: prof. dr hab. Ryszard Górecki | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 25.06.2017 | Data publikacji: 03.07.2017 05:21 | Data aktualizacji: 03.07.2017 05:21 |
Liczba wyświetleń: 2132 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
Uchw178.docx | 16.16 KB |