- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Konkurs w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
ogłasza konkurs w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
Kandydaci ubiegający się o stanowisko powinni posiadać:
1. Stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
2. Spełniać wymagania kwalifikacyjne niezbędne do zajmowania stanowisk w grupie pracowników
badawczo - dydaktycznych wskazane w Załączniku nr 4 (tabela 5a) do Statutu Uniwersytetu
Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie:
- co najmniej 100 pkt. MNiSW, w tym co najmniej 40 pkt. w okresie 5 lat przed złożeniem wniosku,
- co najmniej 50 pkt. jako pierwszy autor,
- co najmniej 60 pkt. w czasopismach z IF,
- co najmniej miesięczny staż zagraniczny lub łącznie co najmniej 3-miesięczny staż krajowy.
3. Mieć osiągniecia naukowe z zakresu przetwórstwa, chemii i analityki surowców roślinnych;
4. Mieć doświadczenie w realizacji projektów zewnętrznych;
5. Mieć umiejętność obsługi urządzeń używanych w badaniach (szczególnie z zakresu technik
chromatograficznych), potwierdzona certyfikatami.
Wymagane dokumenty:
- Podanie kierowane do Rektora UWM w Olsztynie
- Wykaz osiągnięć w pracy organizacyjnej i dydaktycznej (zgodnie z załącznikiem 4,
tab. 5a Statutu UWM) - Życiorys (CV)
- Kwestionariusz osobowy
- Odpis dyplomu doktora
- Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
- Oświadczenie, że Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
- Oświadczenie upoważniające do zaliczenia do liczby N
- Oświadczenie o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
- Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym
w ogłoszeniu o konkursie - Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia (dotyczy osób spoza UWM)
- Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacja:
- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
w rozumieniu przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym
i nauce (Dz.U. z 2018 r. poz. 1668 z późn. zm.); - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn;
- Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty;
- Wynagrodzenie dla stanowiska wymienionego w konkursie wynosi 4680 PLN;
- Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności,
pl. Cieszyński 1, 10-726 Olsztyn w terminie do 13 stycznia 2021 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 15 stycznia 2021 r.
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Wydział Nauki o Żywności | Wytworzył: prof. dr hab. Małgorzata Darewicz - dziekan | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 13.12.2020 | Data publikacji: 14.12.2020 08:56 | Data aktualizacji: 28.01.2021 09:32 |
Liczba wyświetleń: 723 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
wyniki konkursu Rośliny.pdf | 673.09 KB |