- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Konkurs na stanowisko profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOSCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZYNIE
ogłasza konkurs
na stanowisko profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
1. posiadać stopnień doktora habilitowanego w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
2. posiadać dorobek naukowy w dyscyplinie technologia żywności i żywienia oraz spełniać
wymagania kwalifikacyjne wskazane w załączniku nr 4 (tabela 5a,b) do Statutu UWM
wymagania kwalifikacyjne wskazane w załączniku nr 4 (tabela 5a,b) do Statutu UWM
3. posiadać doświadczenie we współpracy z ośrodkami naukowymi w kraju i/lub za granicą oraz
współpracy z przemysłem spożywczym
współpracy z przemysłem spożywczym
4. posiadać doświadczenie dydaktyczne z zakresu: przetwórstwa surowców olejarskich
i zbożowych, w tym zwłaszcza technologii tłuszczów roślinnych i ekstruzji surowców roślinnych;
chemii i analizy składników bioaktywnych w surowcach roślinnych; alergenów w produktach
spożywczych; instrumentalnej analizy żywności, w tym zwłaszcza lepkości, barwy oraz cech
geometrycznych i wytrzymałościowych
i zbożowych, w tym zwłaszcza technologii tłuszczów roślinnych i ekstruzji surowców roślinnych;
chemii i analizy składników bioaktywnych w surowcach roślinnych; alergenów w produktach
spożywczych; instrumentalnej analizy żywności, w tym zwłaszcza lepkości, barwy oraz cech
geometrycznych i wytrzymałościowych
5. posiadać doświadczenie w działalności organizacyjnej
6. był/a promotorem/promotorem pomocniczym rozpraw doktorskich
7. wykazywać się znajomością języka polskiego w mowie i piśmie
Wykaz dokumentacji konkursowej:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz
z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym
w ogłoszeniu o konkursie
w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacje:
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu
Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r.
poz. 478).
Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r.
poz. 478).
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu
przez Rektora bez podania przyczyn.
przez Rektora bez podania przyczyn.
· Niepoinformowanie Kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego
oferty.
oferty.
· Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
zawiera się w przedziale: 5321,0 zł brutto
zawiera się w przedziale: 5321,0 zł brutto
· Dokumenty należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-
Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1, pok. 123 A - w terminie do dnia 30.06.2021 r.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 21.07.2021 r.
Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1, pok. 123 A - w terminie do dnia 30.06.2021 r.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 21.07.2021 r.
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Wydział Nauki o Żywności | Wytworzył: prof. dr hab. Małgorzata Darewicz - dziekan | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 30.05.2021 | Data publikacji: 31.05.2021 08:17 | Data aktualizacji: 19.07.2021 08:52 |
Liczba wyświetleń: 544 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
KPiChSR_profesor.pdf | 556.83 KB |