- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Konkurs na stanowisko PROFESORA UCZELNI w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Technologii i Chemii Mięsa
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
ogłasza konkurs
na stanowisko PROFESORA UCZELNI w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
w Katedrze Technologii i Chemii Mięsa
w Katedrze Technologii i Chemii Mięsa
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
1. posiadać stopień doktora habilitowanego w dyscyplinie technologia żywności i żywienia,
specjalność technologia i chemia mięsa oraz produktów mięsnych
specjalność technologia i chemia mięsa oraz produktów mięsnych
2. posiadać dorobek naukowy w zakresie technologii żywności ze szczególnym uwzględnieniem
technologii i chemii mięsa oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w załączniku 4
(tabele 5a,b) do Statutu UWM
technologii i chemii mięsa oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w załączniku 4
(tabele 5a,b) do Statutu UWM
3. posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w zakresie technologii mięsa,
w tym zajęć w języku angielskim
w tym zajęć w języku angielskim
4. posiadać ukończone szkolenie z zakresu przygotowania pedagogicznego
5. posiadać doświadczenie zawodowe pracy w przemyśle spożywczym
6. posiadać doświadczenie w kierowaniu zespołem
7. odbył/a staże w zagranicznych ośrodkach naukowych
8. wykazywać znajomość języka polskiego w mowie i piśmie
Wymagane dokumenty:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej
(wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
(wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku
określonym w ogłoszeniu o konkursie
określonym w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacja:
1. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
w rozumieniu przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym
i nauce (Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
w rozumieniu przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym
i nauce (Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
2. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu
przez Rektora bez podania przyczyn.
przez Rektora bez podania przyczyn.
3. Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego
oferty.
oferty.
4. Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni: 5321,0 PLN.
5. Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie
do dnia 30.06.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 21.07.2021 r.
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie
do dnia 30.06.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 21.07.2021 r.
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Wydział Nauki o Żywności | Wytworzył: prof. dr hab. Małgorzata Darewicz - dziekan | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 30.05.2021 | Data publikacji: 31.05.2021 08:24 | Data aktualizacji: 23.07.2021 08:39 |
Liczba wyświetleń: 558 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
wynik_konkursu_KTiChM.pdf | 379.73 KB |