- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Konkurs na stanowisko profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOSCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZYNIE
ogłasza konkurs
na stanowisko profesora uczelni w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
w Katedrze Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
1. posiadać stopnień doktora habilitowanego w dyscyplinie technologia żywności i żywienia,
specjalność mikrobiologia żywności i bezpieczeństwo żywności
specjalność mikrobiologia żywności i bezpieczeństwo żywności
2. posiadać dorobek naukowy w zakresie mikrobiologii i mikrobiologicznego bezpieczeństwa
żywności oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne, wskazane w załączniku nr 4 (tabela 5a,b)
do Statutu UWM
żywności oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne, wskazane w załączniku nr 4 (tabela 5a,b)
do Statutu UWM
3. wykazać się znajomością języka polskiego w mowie i piśmie
4. posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w zakresie mikrobiologii żywności
i mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
i mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
5. posiadać doświadczenie w zakresie współpracy z przemysłem spożywczym
6. posiadać doświadczenie w działalności organizacyjnej
7. odbył/a staże w zagranicznych jednostkach naukowych
8. był/a kierownikiem/wykonawcą w projektach finansowanych ze środków zewnętrznych
Wykaz dokumentacji konkursowej:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz z załącznikiem 4
(tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
(tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym
w ogłoszeniu o konkursie
w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacje:
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu
przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce
(Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce
(Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu
przez Rektora bez podania przyczyn.
przez Rektora bez podania przyczyn.
· Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
· Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni: 5321,0 PLN.
· Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie
do dnia 01.07.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 22.07.2021 r.
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie
do dnia 01.07.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 22.07.2021 r.
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Wydział Nauki o Żywności | Wytworzył: prof. dr hab. Małgorzata Darewicz - dziekan | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 31.05.2021 | Data publikacji: 01.06.2021 09:38 | Data aktualizacji: 23.07.2021 08:44 |
Liczba wyświetleń: 560 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
wynik_konkursu_KMPiZ.pdf | 542.25 KB |