- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Konkurs na stanowisko PROFESORA UCZELNI w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Mleczarstwa i Zarządzania Jakością
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
ogłasza konkurs
na stanowisko PROFESORA UCZELNI w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
w Katedrze Mleczarstwa i Zarządzania Jakością
w Katedrze Mleczarstwa i Zarządzania Jakością
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
· posiadać stopień naukowy doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie technologia
żywności i żywienia
żywności i żywienia
· posiadać dorobek naukowy w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, w szczególności
w zakresie technologii mleczarskiej, projektowania nowych produktów, bezpieczeństwa produkcji
żywności, mikrobiologii prognostycznej, z uwzględnieniem stosowania dostępnych baz danych
w mikrobiologii prognostycznej oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w Załączniku
nr 4 do Statutu UWM (tabele 5a,b)
w zakresie technologii mleczarskiej, projektowania nowych produktów, bezpieczeństwa produkcji
żywności, mikrobiologii prognostycznej, z uwzględnieniem stosowania dostępnych baz danych
w mikrobiologii prognostycznej oraz spełniać wymagania kwalifikacyjne wskazane w Załączniku
nr 4 do Statutu UWM (tabele 5a,b)
· posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych ze studentami z zakresu technologii
mleczarskiej, produktów mleczarskich, innowacyjnych technologii i rozwiązań technicznych
w mleczarstwie, mikrobiologii prognostycznej, projektowania technologicznego zakładów
przemysłu spożywczego.
mleczarskiej, produktów mleczarskich, innowacyjnych technologii i rozwiązań technicznych
w mleczarstwie, mikrobiologii prognostycznej, projektowania technologicznego zakładów
przemysłu spożywczego.
· posiadać doświadczenie w realizacji projektów badawczych i dydaktycznych
· posiadać doświadczenie we współpracy z przedstawicielami branży mleczarskiej
· wykazywać biegłą znajomość języka polskiego i angielskiego w stopniu umożliwiającym
prowadzenie zajęć dydaktycznych
prowadzenie zajęć dydaktycznych
Wykaz dokumentów:
1. Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
2. Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz
z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
3. Życiorys (CV)
4. Kwestionariusz osobowy
5. Odpis dyplomu doktora habilitowanego
6. Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
7. Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
8. Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
9. Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
10. Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku
określonym w ogłoszeniu o konkursie
określonym w ogłoszeniu o konkursie
11. Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
12. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacje:
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu
przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce
(Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce
(Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
· Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu
przez Rektora bez podania przyczyn.
przez Rektora bez podania przyczyn.
· Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
· Wynagrodzenie dla stanowiska profesora uczelni: 5321,0 PLN.
· Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie
do dnia 01.07.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 22.07.2021 r.
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1 (pok. 123A), w terminie
do dnia 01.07.2021r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 22.07.2021 r.
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Wydział Nauki o Żywności | Wytworzył: prof. dr hab. Małgorzata Darewicz - dziekan | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 31.05.2021 | Data publikacji: 01.06.2021 09:43 | Data aktualizacji: 23.07.2021 10:27 |
Liczba wyświetleń: 723 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
wynik_ konkursu_prof_KMiZJ.pdf | 573.54 KB |