- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Konkurs na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
ogłasza konkurs
na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
Zgłaszający się do konkursu winni spełniać następujące warunki:
Posiadanie co najmniej stopnia doktora nauk rolniczych
Dorobek publikacyjny zgodny z tabelami 5a i 5b załącznika 4 do Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 r.
Udokumentowane osiągnięcia naukowe z zakresu przetwórstwa i chemii surowców roślinnych, analityki składników bioaktywnych surowców roślinnych z zastosowaniem technik chromatograficznych
Doświadczenie w realizacji projektów zewnętrznych
Doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych ze studentami
Umiejętność obsługi urządzeń laboratoryjnych, szczególnie z zakresu technik chromatograficznych, potwierdzona certyfikatami
Znajomość języka angielskiego oraz języka polskiego w stopniu pozwalającym na prowadzenie zajęć dydaktycznych
Dodatkowym atutem przy zatrudnieniu jest znajomość technik chromatograficznych potwierdzona certyfikatem
Wykaz dokumentacji konkursowej:
- Podanie kierowane do JM Rektora UWM w Olsztynie
- Informacja o osiągnięciach w pracy naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej (wraz z załącznikiem 4 (tabela 5a, 5b) do Statutu UWM)
- Życiorys (CV)
- Kwestionariusz osobowy
- Odpis dyplomu doktora
- Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
- Oświadczenie, że UWM w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
- Deklaracja upoważniająca do zaliczenia do liczby N
- Deklaracja złożenia oświadczenia o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
- Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
- Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia
- Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacja:
- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 478).
- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
- Niepoinformowanie Kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
- Wynagrodzenie dla stanowiska adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych zawiera się w przedziale: 4680,0 zł brutto
- Dokumenty należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Pl. Cieszyński 1, pok. 123 A - w terminie do dnia 10.07.2021 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 31.07.2021 r.
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Wydział Nauki o Żywności | Wytworzył: prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz - dziekan | Opublikował: Dorota Januszko |
Data wytworzenia: 09.06.2021 | Data publikacji: 10.06.2021 09:35 | Data aktualizacji: 10.06.2021 09:41 |
Liczba wyświetleń: 614 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |